Hectorlaan 21 – 31 | huurappartementen Huren in Deimos | 82 huurappartementen Wonen in Mimas | 31 koopappartementen

De Hectorlaan en Deimoslaan

Er komt een inspirerend woon- en werkgebied op wat nu bedrijventerrein De Frans is. De ontwikkelingen aan de Hectorlaan 17-19, Deimoslaan 1-5 en Hectorlaan 21-31 zijn het begin en creëren een bijzondere leefomgeving op een prachtige zichtlocatie in Heerhugowaard. De gemeente heeft bepaald dat er in de toekomst een mix zal komen van wonen en bedrijvigheid, in combinatie met maatschappelijke functies. Het gebied krijgt een impuls en de drie locaties vormen zometeen de poort naar dit nieuwe, bruisende gebied.

Hectorlaan 17-19

Er komen 29 koopwoningen en 2 bedrijfsruimtes op de begane grond van Hectorlaan 17-19. Deze ontwikkeling is ontworpen door Breddels Architecten uit Heerhugowaard en de woningen worden verkocht in de sociale categorie en vrije sector. De 2- en 3-kamerappartementen zijn 46 m² tot 98 m² en hebben een eigen balkon of dakterras. Ook hebben de appartementen een kleine berging op de begane grond of toegang tot de centrale fietsenstalling. De appartementen liggen op de 1e tot en met de 5e verdieping en zijn via de hoofdentree en achteringang bereikbaar met trap én lift.
Door de toepassing van warmte- en koudeopslag, (indien nodig) in combinatie met zonnepanelen, woon je hier straks duurzaam en energiezuinig. Ook het terrein om het gebouw heen wordt groen ingericht. Daken worden waar mogelijk voorzien van sedum en er komen nestkasten in de gevels. Op het parkeerterrein zijn genoeg plekken beschikbaar voor bewoners en mensen die gebruik maken van de commerciële ruimtes. Ook is het hier mogelijk om elektrische auto’s op te laden.
De twee commerciële ruimtes zijn 80 m² en 90 m². Ze liggen op een prachtige zichtlocatie aan de Deimoslaan en hebben een eigen entree. De ruimtes zijn hoog, waardoor veel daglicht naar binnen valt. Zo wordt dit een extra prettige werkomgeving.

Deimoslaan 1-5

De huurappartementen met 2, 3 en 4 kamers aan de Deimoslaan 1-5 zijn ontworpen door Studio S3 uit Heerhugowaard. Hier huur je een woning van 45 m² tot 105 m² in de sociale of vrije sector. Zo is het een aantrekkelijke plek voor jong en oud. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan woonkwaliteit in en rondom het gebouw. Er zijn royale buitenruimtes met een mooie ligging en in het complex vind je plekken om elkaar te ontmoeten of om (thuis) te werken. Op de begane grond komen maisonnettes, waarvan je een deel prima in kunt richten als werkruimte. Tussen de gebouwen komt er een gemeenschappelijke buitenruimte die aantrekkelijk zal worden ingericht en waarmee de auto’s eronder uit het zicht genomen worden.

De parkeerplekken voor bewoners zijn  overbouwd en bezoekers kunnen rondom het gebouw hun auto kwijt. Er zullen op een aantal parkeerplaatsen laadpalen komen voor elektrische auto’s. Daarbij hebben de woningen een eigen fietsenberging op de begane grond. De appartementen hebben een goed geïsoleerde schil en energiezuinige installaties. Zo blijft de energievraag laag. De energie die wel nodig is, wordt op duurzame wijze opgewekt via warmte- en koudeopslag.

Belangstelling?

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven.

Hectorlaan 21-31

Het ontwerp voor Hectorlaan 21-31 is getekend door Breddels Architecten uit Heerhugowaard. Er komen 36 huurwoningen voor de sociale en vrije sector. Het betreft studio’s, 2- en 3-kamerappartementen en zijn ca. 40 m² tot 125 m² GO. Het gebouw heeft een alzijdige oriëntatie waardoor het gebouw geen echte achterkant heeft en er op alle zijdes van het gebouw fijne buitenruimtes gelegen zijn met een gunstige ligging. Rondom wordt het gebouw grotendeels omzoomd met groen waardoor ook een groene uitstraling niet ontbreekt.

De woningen hebben een eigen berging op de begane grond of een aantal aparte stallingsplaatsen voor de fiets. Aan de oostzijde en tussen de gebouwen in komen parkeerplekken voor bewoners en bezoekers. Verschillende plaatsen worden voorzien van laadpalen voor elektrische auto’s. De energievraag in de woningen is laag door de goed geïsoleerde schil en energiezuinige installaties. Daarbij wordt op duurzame wijze energie opgewekt via warmte- en koudeopslag.

Vanuit de ontwikkelingen Hectorlaan 17-19 en 21-31 wordt voorzien in een upgrade van het openbaar gebied rondom deze gebouwen. Een belangrijke verbetering is gevonden nabij de entree van het gebied. Door de positionering van de gebouwen aan te passen zal ruimte worden vrijgemaakt om een aantrekkelijke openbare buitenruimte te realiseren waar niet alleen de eerste woongebouwen op de Frans, maar ook bestaande bewoners en gebruikers direct van kunnen genieten.

Hiermee wordt een kwaliteitsimpuls gegeven voor de toekomst van het gebied. Beide entrees van Hectorlaan 17-19 en 21-31 komen aan deze groene omgeving te liggen. Bewoners kunnen hier dagelijks genieten van de natuur en het is een mooie plek om elkaar te ontmoeten.

© Copyright 2023 - De Frans